Hola famílies!
La setmana passada vam anar al museu de la xocolata de Barcelona.
Hem estat fent el tema de l'alimentació i hem parlat dels aliments que són saludables i dels que no ho són tant. D'entre aquests, un que ens encanta a la majoria, la xocolata.
Sabem que la podem comprar al supermercat, però en volíem saber més coses: d'on ve, com es fa, com és la seva planta, per a què la utilitzem...
A la classe vam llegir un conte sobre la xocolata, vam aprendre el procés de fabricació i com arriba als supermercats, que la utilitzem per fer figures com per les mones, però al museu era el millor lloc per encara aprendre'n més.
I ens va encantar!
Vam fer dos tallers:
El primer va ser veure el museu i aprendre sobre l'origen, les olors de les espècies que s'utilitzaven als inicis, com la transportaven fins aquí i en quins moments de l'any ens la mengem i de quina forma. A més, vam veure figures que estaven totes fetes de xocolata i eren enormes!
El segon taller va ser per veure com fan les figures industrials que ens mengem per Pasqua i com es fan servir els motlles. Però primer vam aprendre les parts de la planta del cacao, els tipus de gra que hi ha i com són els arbres del cacao, sabíeu que surten del tronc i no de les branques? Molt curiós.
Finalment, vam agafar una mànega amb xocolata i vam poder fer dibuixos! Ens van quedar preciosos, i el millor de tot? De seguida es van endurir i ens els vam menjar!
Per la tarda, vam anar al Parc de la Ciutadella i vam dinar, jugar i vam anar a veure el Palau de la Generalitat per fora. Vam aprofitar per parlar de la funció del govern i també de la història dels edificis... enllaçant amb el proper projecte que farem que és sobre els canvis en el temps. Present i passat! Descobrirem la història personal i la col·lectiva. Ja us explicarem com acaba!
Aquí podeu veure les fotos de la sortida.
Que tingueu unes bones vacances i mengeu xocolata, però amb moderació!
Fins aviat,
Classes de l'Alzina i el Garrofer.