dijous, 30 de març de 2023

Sortida al museu de la xocolata

 Hola famílies!

La setmana passada vam anar al museu de la xocolata de Barcelona. 

Hem estat fent el tema de l'alimentació i hem parlat dels aliments que són saludables i dels que no ho són tant. D'entre aquests, un que ens encanta a la majoria, la xocolata. 

Sabem que la podem comprar al supermercat, però en volíem saber més coses: d'on ve, com es fa, com és la seva planta, per a què la utilitzem... 

A la classe vam llegir un conte sobre la xocolata, vam aprendre el procés de fabricació i com arriba als supermercats, que la utilitzem per fer figures com per les mones, però al museu era el millor lloc per encara aprendre'n més. 

I ens va encantar!

Vam fer dos tallers: 

El primer va ser veure el museu i aprendre sobre l'origen, les olors de les espècies que s'utilitzaven als inicis, com la transportaven fins aquí i en quins moments de l'any ens la mengem i de quina forma. A més, vam veure figures que estaven totes fetes de xocolata i eren enormes! 

El segon taller va ser per veure com fan les figures industrials que ens mengem per Pasqua i com es fan servir els motlles. Però primer vam aprendre les parts de la planta del cacao, els tipus de gra que hi ha i com són els arbres del cacao, sabíeu que surten del tronc i no de les branques? Molt curiós. 

Finalment, vam agafar una mànega amb xocolata i vam poder fer dibuixos! Ens van quedar preciosos, i el millor de tot? De seguida es van endurir i ens els vam menjar!

Per la tarda, vam anar al Parc de la Ciutadella i vam dinar, jugar i vam anar a veure el Palau de la Generalitat per fora. Vam aprofitar per parlar de la funció del govern i també de la història dels edificis... enllaçant amb el proper projecte que farem que és sobre els canvis en el temps. Present i passat! Descobrirem la història personal i la col·lectiva. Ja us explicarem com acaba!

Aquí podeu veure les fotos de la sortida

Que tingueu unes bones vacances i mengeu xocolata, però amb moderació!

Fins aviat, 

Classes de l'Alzina i el Garrofer.